Szemhéjtus-pötty - az új sminktrend

Szemhéjtus-pötty - az új sminktrend

A kifutókon és a közösségi média csatornákon egyre többször találkozhatunk ezzel a sminktrenddel: ismert személyiségek, modellek és influencerek az alsó szempillavonalra vagy kicsit lejjebb, a szemhéjra vagy a szem belső és külső sarkára viszik fel pontszerűen a szemhéjtust, ezzel sok felhasználót inspirálva az Instagramon, TikTokon és egyéb platformokon.

Ugyanis a cicaszemek már a múlté! A szemhéjtus-pötty (dot make up) a mai trend. Változatosságot kölcsönöz a szemsminknek, és kicsit másképp irányítja rád a figyelmet. A klasszikus tusvonal alternatívájaként feltűnő és szokatlan, de modern.

Hogyan működik?

A pöttyök felvitele szuper egyszerű egy tégelyes gél-szemhéjtussal és egy keskeny sminkecsettel. A szemhéjtust azonban nem az ecset sörtéivel, hanem az ecset nyelének kerek végével kell felvinni. Egyszerűen mártsd az ecset végét a szemhéjtusba, és óvatosan vidd fel a szem kívánt területére. Kreativitásodnak természetesen semmi sem szab határt, még a szemhéjtus színét illetően sem! Legyen szó klasszikus feketéről, élénk, divatos színekről vagy csillogó, fémes árnyalatokról - tedd megjelenésedet személyes nyilatkozatoddá!

Milyen smink illik a szemhéjtus-pöttyhöz?

Mivel ez a megjelenés már önmagában is elég feltűnő, a sminked többi része nyugodtan maradhat visszafogott és diszkrét. Ellenkező esetben az összkép túlságosan teátrális lehet. Egy matt és egyenletes arcszín például jól illik a hangulatos megjelenéshez. A bőrhibákat is el lehet fedni, az enyhén kifestett szempillák pedig szintén harmonikus összképet eredményeznek. Emellett tetszés szerint felvihetsz egy nude árnyalatú, diszkrét szemhéjfestéket is. Ajkaidat viszont kicsit jobban kihangsúlyozhatod: a matt rózsaszín vagy erőteljes vörös tónusok ideálisak erre a célra.

Nekem való ez a megjelenés?

Erre a kérdésre nem tudunk konkrét választ adni. Azonban bármikor kipróbálhatod, ha szeretnéd kicsit érdekesebbé tenni a sminkedet a következő randira vagy bulira. Ha ritkán sikerül a cicaszem-tusvonal, akkor a szemhéjtus-pötty is jó alternatíva a vonzó szemsminkhez. Legrosszabb esetben a pöttyök nagyon könnyen eltávolíthatóak, ha esetleg nagyon nem tetszene magadon a smink. Azonban nem javasolnánk, ha nem vagy nagy rajongója annak, hogy sokan megnéznek. Ugyanis ezzel a sminkkel mindenképp magadra fogod vonzani a tekinteteket, akár tetszik, akár nem!